Com a preludi del Maresmar – Trobada de Centenaris 2018 que es farà al port d’Arenys de Mar el 9 i 10 de juny, durant els dies previs a la celebració del festival marítim la base nàutica Mataró Marina Barcelona acollirà una part de la flota de vaixells històrics i centenaris que participaran en la I Travessa a la Costa del Maresme. Aquests vaixells aniran arribant al port de Mataró esglaonadament, entre els dies 7 i 8 de juny.

La visita del públic a aquestes embarcacions amarrades a Mataró Marina Barcelona durant els dos dies esmentats ha estat possible gràcies a l’acord de col·laboració assolit entre l’organització del Maresmar, l’Ajuntament de Mataró i el Port de Mataró. L’objectiu d’aquest acord “és que aquesta activitat sigui un primer tast del Maresmar i un complement de la Festa al Port de Mataró, que es celebrarà els dies 9 i 10 de juny”. Entre les embarcacions que es podran visitar hi ha el vaixell centenari Santa Eulàlia.

A banda de la visita als vaixells històrics, l’acord de col·laboració també contempla la instal·lació d’un d’un espectacular vaixell pirata al port de Mataró dins l’espai de Mataró Marina Barcelona per a tota la mainada. En el vaixell els més petits podran fer simulacions d’abordatge, enfilar-se a les veles, gaudir d’una tirolina de 20 metres i de diversos tallers de contes (sirenes, filibusters, pirates, etc.) de 10 a 20 hores. L’atracció és gratuïta.

A més d’aquesta activitat l’alcalde de Mataró, David Bote, donarà el tret de sortida al Maresmar amb un esmorzar de benvinguda ofert per l’Ajuntament de Mataró a les tripulacions dels vaixells històrics participants en la I Travessa a la Costa del Maresme, que es disputarà el dissabte 9 de juny entre Mataró Marina Barcelona i el port d’Arenys de Mar. L’alcalde de Mataró també presidirà l’acte de sortida d’aquesta travessa de vaixells històrics, que anirà acompanyada d’una nombrosa flota popular.